Skydd mot tennisarmbåge

Tennisarmbåge kan vara en minst sagt smärtsam historia, och det finns mängder av aktiviteter som kan slita på muskelfästena runtom armbågen som då är orsaken till skadan från början. Varför det ens heter tennisarmbåge är, inte helt oväntat, för att många tennisspelare – både proffs och amatörer – sliter mycket på musklerna runtom armbågen vilket leder till smärta och obehag vid det området. Som tur är så finns det hjälp att få, och detta gäller vare sig du egentligen spelar tennis eller inte. Haka inte upp dig allt för mycket på termen ”tennisarmbåge”, detta gäller en skada på musklerna runtom armbågen och det är, som tidigare nämnt, mängder med aktiviteter som kan orsaka detta.

Köp ditt skydd här: Armbågsskydd / Sportsrehabs.e

Hur vet jag om jag är skadad?


Vad skiljer den faktiska tennisarmbågen från vanligt ont i samma region egentligen? Börja med att känna efter genom att böja handleden bakåt. Känner du att smärtan strålar från armbågens utsida så har du med största sannolikhet tennisarmbåge. Du behöver dock inte oroa dig allt för mycket, det är oftast bara en simpel inflammation i just de musklerna som går över efter en viss tid.

Vad framkallar tennisarmbåge?


Som tidigare nämnt så drabbas många tennisspelare av just tennisarmbåge, men mängder av andra aktiviteter kan även tillföra skador till muskelfästet där. Motorcyklister kan ibland få precis samma typ av smärta då de ofta kopplar om när de åker vilket då använder sig av monotona rörelser som sliter mycket på det området av armbågen. Vidare så kan hemsnickrare, målare och personer som arbetar mycket vid en dator till slut drabbas av tennisarmbåge då många repetitiva och monotona rörelser utförs hela tiden vilket sliter mycket på musklerna.

Att tänka på


Vad som kan vara bra att tänka på är att värma upp mycket innan en aktivitet. Om du vet att du kommer att åka motorcykel eller om du faktiskt jobbar med datorer så kan uppvärmning och träning vara en mycket bra idé. Det finns naturligtvis också skydd mot tennisarmbåge. Dessa heter kort och gott tennisarmbågsskydd är till för att ge stabilitet och för att lindra smärtan samt låta dig utföra de vanliga aktiviteterna utan att smärtan gör sig påmind. Du kan läsa mycket mer här på sidan om hur tennisarmbåge kan motverkas och vad du behöver tänka på vid behandling. Och återigen – det är ingenting att oroa sig över. Smärtan går över, se till att ta det lugnt under tiden bara.